lördag 31 oktober 2009

Recension: High Voltage Tattoo

"You got a rose on the heart, an eagle in the muscle, you got the sweet jesus himself, so come in to me. Wear your heart on your skin in this life" - Sylvia Plath
Det är ett citat som kommer ur Kat Von D's bok High Voltage Tattoo, en bok fylld med teckningar, tatueringar och historik. För att ge denna vackra kvinna ett litet minus är att jag gärna velat att hon skippade lite text och hade fler vackra bilder. Men Kat är alltid förlåten för att det är hon!


Tema: Halloween

Efter internet strul har jag nu fått igång det så här på den stora halloween dagen. Så jag ger i lite halloween inspirerade bilder från lite varstans, som jag tyvärr glömt var just nu!
Ikväll tänkte jag ge er en liten recension med, så om ni inte ska ut och leka bus eller godis får ni hålla utkik!


torsdag 29 oktober 2009

Nutid: Skyltar

Nu för tiden kan man hitta konst överallt, det kan vara när man tittar i ett skyltfönster eller när man spatserar i en bokaffär men nu har konsten kommit ut på gatan! Titta dig omkring nästa gång du går i parken så du inte missar något så fint som detta:


Inspiration: Kameror

Att ta färgstarka och annorlunda bilder är inte bara för fotografer eller photoshop proffs. Absolut inte när det finns gamla härliga kameror i nyproduktion. Har man en sådan så kan man ta hur vackra bilder som helst i ett litet klick!



Du hittar kameran och bilderna här

onsdag 28 oktober 2009

Tema: Frukost

Frukost är underbart och fantastisk start på dagen!
Något som gjort frukosten ännu mer fantastisk är de här bilderna:




flickr

tisdag 27 oktober 2009

Nutid & Historiskt: Tecknat

Många har lite svårt att ta till sig klassisk konst men nu finns det inga undanflykter. Nu kan man nämligen hitta de klassiska målningarna med våra samtida tecknade figurer. Det är ganska häftigt egentligen!



Här är ännu fler

Inspiration: Smuts

Så här när vinterns kalla vindar gör sig påminda så tycker jag nästan att vi ska låta alla bilar bli riktigt skitiga så att alla bilar kan se ut så här. Det vore ju faktiskt helt galet och fint om det vore så! Så snälla, snälla, sluta tvätta bilen!


måndag 26 oktober 2009

Veckans Konstnär

Nicoletta Ceccoli:
Konstnär från Italien som har illustrerat ett antal böcker i både Italien, USA och England. 2001 fick hon pris för bästa italienska illustratör. Och med tanke på de här bilderna tycker jag inte att det är allt konstigt!



Nicoletta Ceccoli

söndag 25 oktober 2009

Tema: Body Art

För att vara en målning behöver inte tavlan finnas på en duk, att arbeta med kroppen som redskap är en fantastisk idé, precis som tatueringar är en underbar konstform som sitter för alltid finns det konstnärer som jobbar med det temporärt. Några konstnärer som har detta tema är:

Emma Hack

Mario Mariotto

Okänd

Kim Joon

Nutid: Tuggummi

Konst finns i alla möjliga former, bara kreativiteten kan stoppa en.
Maurizio Savini har utvecklat konsten till en ny nivå här då han använt sig av tuggummi för att göra helt magiska skulpturer!


Läs hela artikeln här

lördag 24 oktober 2009

Inspiration: Tim Walker

Dagens inspiratör är en underbar fotograf, behöver inte säga mer..
Det är så fullkomligt fantastiskt!


Thomas Treuhaft/Tim Walker

fredag 23 oktober 2009

Historiskt: Pop-konsten

Popkonst:

En konströrelse som uppkom i mitten av 50 talet. Man utgick från den populära masskulturen i städerna på ett sett som alla kunde förstå och utgick från alla massproducerade konsumtionsvaror som fanns i samhället. Konstfenomenet fick sitt största uppsving i USA under 60-talet och kom som en reaktion på den abstrakta expressionismen.

Popkonsten är en fantastisk period med färger, mönster och en lek med samhällets konsumtionshets. Det är min favorit tid, det är glatt och vackert så man skulle vilja ha ett helt rum i popkonstens anda!


Roy Lichtenstien, Tom Wesselman, David Hockney, Andy Warhol

torsdag 22 oktober 2009

Inspiration: Film

Film kan vara det mysigaste som finns om man tittar på den med rätt person eller i en bio salong där man sitter på nålar och hjärtat bultar av förväntan. Men film är dessutom konst och en stor inspirationskälla till konst. Vissa är det mer än andra och det finns några som är alldeles bedårande vackra i scener, färg, perspektiv och kreativitet, de får inspirationen och tankarna att fladdra långt, långt bort till en annan värld:

marie antoinette - pastellfärger, tylliga klänningar och ett palats

amelie from montmartre - drömmar, färger och Paris

alice in wonderland - sagovärldar, liv och talade djur

Recension: Photo Box

Bringing the Great Photographers into Focus, Photo Box:

Eftersom det finns en miljon fotoböcker att välja på kan det vara svårt att veta vilka som är värda pengarna. Under en stockholms vistelse hittade jag den här boken och blev helt förtjust. Den innehåller välordnade kategorier med allt från reportage till mode fotografi. Inne i boken finner man fakta om vardera fotograf samt en väl utvald bild som är karaktäristisk för denne. Den är lite smått magisk och man kan bläddra i den i timmar för man hittar vackra fotografier på var och varannan sida som man önskar att man själv hade lyckats ta med sin egna kamera.
Så går du i tankar att skaffa dig en fotobok att älska, spring genast och beställ hem denna!


Horst R. Horst

Elliot Erwitt

William Albert Allard

onsdag 21 oktober 2009

Veckans Konstnär

Ray Ceasar:
Född i London 1958 men flyttade senare till Toronto. Han har under sina år inom konsten har han jobbat i en mängd olika genrer, bland annat har han hållit i konstklasser, arbetat på arkitektur firmor, spelbolag och animering. Nu för tiden har han haft en hel rad av utställningar runt om i världen och hans konst har synts i alla möjliga tidsskrifter. Han har precis avslutat en utställning i London, Chelsea där alla konstverken såldes slut.

Oh! Sweet Vanity


Consort Study


French Kiss
www.rayceasar.com

Välkommen till en färgrik värld

En konstgalen flicka som pluggar konstvetenskap har haft en mängd olika bloggar i sina dagar men kände att det var dags att starta en konstblogg. Dels för att det finns alldeles för få inspirerade och välskrivna konstbloggar och dels för att alla ni där ute ska bli lika förälskade i konst som jag.

I denna bloggen kommer jag tipsa om "veckans konstnär", recensera konstböcker, skiva som nutida och historisk konst, dela med mig av intressanta intervjuer jag hittat och allmän inspiration till alla er där ute som vill veta lite mer om alla de vackra färgerna!

Hoppas ni trivs här i min lilla sagoblogg där konsten står i centrum!
Följ min blogg med bloglovin